Siirry sisältöön

Tarinamme

Miten syntyivät pastamestarit? Lue alta tarina Makaronitehtaan takaa.

Makaronitehdas syntyi unelmasta. Unelmasta, jossa tunnelmallisessa pastaravintolassa kaikki ruoka valmistettiin paikan päällä, palvelu oli ensiluokkaista ja asiakkaat viipyivät pitkään. Päätimmekin toteuttaa unelmaamme, ja aloitimme unelmiemme pastaravintolan suunnittelun. Vuoden valmistelun jälkeen Makaronitehdas aloitti toimintansa Hangossa. Hangon itäsatamassa, vanhassa satamamakasiinissa sijaitsevasta ravintolasta tuli menestys jo ensimmäisenä kesänä. Sana mainiosta tuoreesta pastasta, herkullisista antipastoista ja suussa sulavista jälkiruoista kiiri nopeasti ja ravintolamme, alakerran Vinotecamme sekä aurinkoinen Samppanjalounge-terassimme täyttyivät tyytyväisistä asiakkaista.

Olemme panostaneet myös kuohuviini- ja samppanjavalikoimaan. Moni asiakkaistamme nauttiikin lasillisen kuplivaa.

Makaronitehtaita avataan lähivuosina monessa paikassa – seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!

Tekijät

Kaiken takana on pastakokki

Ravintola Makaronitehtaalla olemme ylpeitä taitavasta henkilökunnastamme. Ravintolamme pastakokit valmistavat päivittäin tuorepastaa, jonka raaka-aineita on kaksi: italialainen durumvehnäjauho sekä suomalaiset kananmunat. Kullankeltainen durum on tavallista leivontavehnää kovempaa ja sopii siksi loistavasti keittämiseen. Käytämme sidosaineena pastataikinassa kotimaisia kananmunia, jolloin pastan kypsäksi keitetty koostumus on napakka ja kypsyys al dente.

Makaronitehtaan keittiön sydän on suuri italialainen pastakone, jonka pronssiterien läpi kulkiessaan taikinamme muuttuu erimuotoisiksi pastaherkuiksi. Kone on sijoiteltu niin, että vieraamme voivat myös seurata pastan valmistumista. Kastikkeissamme käytämme muun muassa laadukkaita tomaatteja, oliiveja, tatteja, lammasta, ja tietysti runsaasti aitoa parmesaania. Ne hautuvat pitkään ja saavat makunsa korkealaatuisista raaka-aineista sekä tuoreista yrteistä.

Keittiössämme valmistamme myös tuoremakkaroita, joita käytämme Makaronitehtaan suositussa makkarapastassa. Vieraidemme iloksi nautinto voi jatkua myös kotona pastaa saa myös mukaan raakana ja valmiina annoksina!

Filosofiamme

Laatu palkitsee

Makaronitehtaassa keskitymme yhteen asiaan: Tekemään Suomen parasta ja tuoreinta pastaa. Lisäaineettoman pastan viimeistelemme herkullisilla lisukkeilla, pastakastikkeilla ja keittiöissämme valmistuvilla makkaroilla. Pastan tekeminen on meille vakava asia, josta palkintona on asiakkaidemme iloiset ilmeet. Herkullisen ruoan lisäksi tarjoamme laadukkaan viinivalikoiman, osaavan ja ystävällisen palvelun ja viihtyisän ravintolamiljöön.